Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Λίμνη Τσιβλού

Η λίμνη Τσιβλού βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το χωριό μας. Ο δρόμος που οδηγεί στη λίμνη είναι ασφαλτοστρωμένος και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Η λίμνη Τσιβλού παρουσιάζει ενδιαφέρον ως βιότοπος, το δε τοπίο στην περιοχή χαρακτηρίζεται ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Η λίμνη δημιουργήθηκε το 19ο αιώνα, μετά από μεγάλη κατολίσθηση που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί ένα ολόκληρο χωριό-ο Τσιβλός. Μετά την κατολίσθηση έφραξε τη ροή του Κράθι ποταμού και έτσι δημιουργήθηκε η υπέροχη αυτή λίμνη. Το θέαμα είναι μοναδικό. Η ηρεμία του τοπίου σε κάνει να μην χορταίνεις αυτό που βλέπεις. Τα δέντρα φτάνουν μέχρι την άκρη της λίμνης και συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό.
Το τοπίο συνδυάζει την αισθητική ομορφιά με την οικολογική σπουδαιότητα. Στις όχθες της λίμνης έχει αναπτυχθεί πλούσια βλάστηση από πλατάνια, έλατα, ενώ καταγράφονται και σημαντικές ποσότητες ψαριών.
Η Ζαρούχλα είναι ένα χωριό μέσα στο πράσινο. Έχει πολλές καρυδιές, κερασιές αλλά και φασολάκια. Στο ένα χιλιόμετρο από τις παρυφές του χωριού αρχίζει το δάσος της Ζαρούχλας που αποτελείται από έλατα και πεύκα 19.000 στρεμμάτων περίπου. Από την υλοτομία του ωφελείται ιδιαίτερα η εθνική μας οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου