Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Μυλωνάς Δημήτριος Δήμαρχος Αιγείρας


Ο Δημήτρης Μυλωνάς γεννήθηκε το 1963 στους Αμπελόκηπους Αχαΐας, όπου ζει μέχρι και σήμερα, από τον Παναγιώτη και τη Βασιλική, το γένος Σπυρουλοπούλου. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

Το 1987 αποφοίτησε από το ΤΕΙ Πειραιά όπου σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός.

Εργάστηκε στην ΤΙΤΑΝ SOL – Ήπιες Μορφές Ενέργειας το 1987 , το 1994 στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων και από το 1992 - 2002 εργάστηκε ως υπεύθυνος επιβλέπων μηχανολόγος του αρδευτικού έργου του ΤΟΕΒ Καλαμιά.

Έχει αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια όταν εξελέγη πρόεδρος και αντιπρόεδρος των τμημάτων τους.

Στη συνέχεια το 1990 εξελέγη πρόεδρος της συνενωμένης Κοινότητας Χρυσαμπέλων της οποίας διετέλεσε πρόεδρος για δύο συνεχείς τετραετίες.

Την περίοδο αυτή πρωτοστάτησε στη δημιουργία του 13ου Αναπτυξιακού Συνδέσμου του οποίου διετέλεσε πρόεδρος θέτοντας τα θεμέλια για την ορθολογιστική διαχείριση των απορριμμάτων. Ακολούθως ο 13ος Αναπτυξιακός Σύνδεσμος μετατράπηκε σε 11ο Συμβούλιο Περιοχής το οποίο επί προεδρίας του ευαισθητοποιήθηκε σε θέματα περιβάλλοντος προχωρώντας στην προμήθεια απορριμματοφόρου και κάδων, εντάσσοντας όλη την Ανατολική Αιγιάλεια στο σύστημα μηχανικής αποκομιδής στερεών αποβλήτων. Επίσης, από αυτή τη θέση διεκδίκησε και πέτυχε την προέγκριση χωροθέτησης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Από το 1998 έως και σήμερα εκλέγεται δήμαρχος του Δήμου Αιγείρας.

Ο δήμαρχος συμμετέχει ως αντιπρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου και μέλος της επιτροπής Ήπιων Μορφών Ενέργειας της ΤΕΔΚ νομού Αχαΐας και είναι διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑΪΑ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου